Dans.no


Bildenr. 05 - Moskva Landslag

Norsk suksess i Moskva

På forsiden akkurat nå

Lørdag 16. oktober arrangerte Spartak Moskva World Cup i Boogie Woogie og World Master i Rock’n Roll, og fire norske par var påmeldt til konkurransen.

Arrangementet foregikk i en del av OL-anlegget fra 1980 og arrangøren hadde rigget opp en fantastisk ramme for konkurransen.

På startlisten i Boogie Woogie var det tre norske par, Thorbjørn Solvoll Urskog /Susanne Barkhald Sandberg  og Magnus Myrvold/Anita Elvedal (begge fra NTNUI i Trondheim) og Inge Harkestad/Marianne Beck (Bårdar, Oslo).

I Rock’n Roll stilte Steinar Berg/Anne Ragnhild Olstad (også fra NTNUI). Alle NTNUI-parene var seedet og begynte derfor konkurransen først i kvartfinalen. Inge og Marianne startet dagen noe tidligere og gjørde en bra innledende runde og gikk videre til kvartfinalen. De endte til slutt på en 18. plass. Magnus og Anita tok seg til semifinalen, men ble slått ut av et svensk par og ble stående med en 9. plass.

Thorbjørn og Susanne kom ikke uventet til finalen og leverte to solide runder. Det hele endte med seier til det norske paret! På 2. plass kom Yann-Alrick og Solenn Mortreuil-Henry fra Frankrike, mens det østerriske paret Markus Kakuska og Jessica Kaiser tok 3. plassen.

I Rock’n Roll gikk Steinar og Anne Ragnhild videre til semifinale hvor de nok en gang møtte Ivan Youdin og Olga Sbitneva fra Russland. Selv om de leverte en solid runde, måtte de se seg slått av de regjerende verdensmesterne og resultatet ble til slutt en 11. plass. På 2. plass kom Florian Baron og Guylaine Golf fra Frankrike, mens Jacek Tarczylo og Anna Miadzielec fra Polen tok 3. plassen.

Etter de gode resultatene i Moskva holder alle Trondheimsparene seg fremdeles inne på topp 10 på rankinglisten, og har derfor et godt utgangspunkt i de neste Word Cup-konkurransene.

Kommende helg er det VM i Boogie Woogie i Sveisiske Schaffhausen, og Norge stiller der med et meget sterkt lag. Resultatene i Moskva viser at parene er i god rute og vi gleder oss til fortsettelsen!

VM i rock’n’roll arrangeres Karlsruhe, Tyskland, 20. november. Deretter avsluttes sesongen for rock ‘n’ roll med en World Master i Graz, Østerrike.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også