Dans.no


Danser - Bårdar - WEB

Bårdar akademiet; Drømmen om et sceneliv

På forsiden akkurat nå

På film synges det om «Fame». I Norge er svaret Bårdar Akademiet. Her utdannes morgendagens sangere, dansere, musikalartister og skuespillere. Dans.no tok en prat med ungdommer som med ulik bakgrunn deler drømmen om et liv på scena. Artikkelen står på trykk i De Danseglades oktobernummer, og vi vil fremover på Dans.no formidle deler av den.

– Er det greit at vi spiser litt mens vi prater? Trioen som dumper ned på gulvet i den store dansesalen ved Bårdar Akademiet i Oslo, har bare tid og vei før undervisningen starter igjen. Hogne Vangen (21) og Knut Erik Engemoen (22) er begge Bårdar-studenter på henholdsvis første og andre året, mens Ingrid Granrud Skaaret (21) går på den nystartede Musikkteaterskolen, grunnlagt av ildsjeler nettopp med Bårdar-bakgrunn. De lever nesten som i en boble for tida, med skole først og skole sist.
– Du bør vite at det er dette du virkelig vil! Det blir lange dager, der du på en vanlig mandag går rett fra dramaklasser til jazzdans og styrketrening, før du tar sangtimer og danser videre igjen etterpå. Og om undervisningstimene er over, venter mer øving hjemme. Så du tenker egentlig på dette hele tiden, smiler Knut Erik.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også