Dans.no


Hamar_web

Cubansk salsa på Hamar Salsaclub

På forsiden akkurat nå

Salsa er en musikk- og dansestil som utviklet seg i den latinske bosetningen i New York på 1960-tallet. Nå spilles og danses det salsa over hele verden. Her hjemme etableres det stadig nye salsaklubber og kjøres kurs for å lære nordmenn å bevege seg med kanskje litt løsere hofter enn vi er vant til. Musikken er en viktig del av salsadansen. Her finner vi blant annet clavesrytmen, som har tre slag i en takt og to i den neste.
Hamar Salsaklubb ble stiftet i august 2002, og har som mål å stimulere interesse for salsadans, etablere regelmessige dansekvelder og sørge for danseinstruksjon i cubansk salsa. Klubben hadde i fjor 70 medlemmer fra 18 til 60 år, og står for alt fra salsakafeer til dansekvelder og utstrakt kursvirksomhet.
I Hamar Salsaklubb står cubansk salsa på programmet. Det er den ene hovedstilarten i salsa, og oppfattes som en ”gående” dansestil, der man går rotasjonene uten piruetter. Mange som danser cubansk salsa en stund starter etter hvert med ”Rueda”, en slags ringdans der man sender jenta fra gutt til gutt i en sirkel, mens man gjennomfører forskjellige salsaturer som blir ropt ut av en leder.
En av instruktørene i Hamar Salsaklubb er Juan Carlos Ortega, som sjøl har danset i showgruppene Havana Nights, en av de mest kjente dansegruppene på Cuba. Han er i dag eier av Latin Room danseskole i Oslo. Med seg har han leder i Hamar Salsaklubb, Hilde Kristin A. Aam, en ekte salsaentusiast, som også er eier av Salsa Innlandet.
Til høsten starter vi også et samarbeid med Ringsaker Danseklubb om dansekvelder der swing møter salsa og motsatt! Det blir kjempeartig å kunne samle forskjellige dansearter under samme tak. Her skal folk kunne gå fra rom til rom og kaste seg ut på dansegulvet, sier Hilde Kristin A. Aam.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.