Dans.no


Lars Bohinen og Alexandra Kakurina

Lars Bohinen om Alexandra: Svetlana Svingepiskova

På forsiden akkurat nå

I kveld er det igjen klart for Skal Vi Danse. Det minker på parene, og sist lørdag forsvant Noman Mubashir fra parketten i TV2s danseprogram.
Vi tok en smugtitt på Lars Bohinens blogg før dagens kappestrid;
– I de to forrige dansene fikk vi god tid til å bli kjent med både musikk og koreografi, og ikke minst til å øve. Derfor har nivået vært noenlunde bra. Denne uken fikk vi musikk og tema først lørdag kveld, og nå er det full panikk. Vi skal lære alt på 6 treningsdager! Det krever ikke minst iherdig innsats fra de proffe danserne i forhold til å kreere en helt ny koreografi, og ikke minst at de har tålmodighet til å lære den bort til oss som ikke husker hva vi gjorde og ble fortalt fra den ene timen til den andre.
Så idag gikk alt i stå. Svetlana Svingepiskova proppet hodet mitt fullt med trinn, vendinger, danseord, bøyde knær, strak hals, krysstrinn, stram kropp og klare øyne til alt bare ble suppe og jeg knakk sammen i fosterstilling og brøt ut i gråt. Slik føltes det ihvertfall. Og hvem fant opp at man skal vri på hodet samtidig som man skal holde kroppen i ro mens bena pendler vilt under deg??
Tipper det tekniske nivået synker på lørdag. Da får man kompensere med andre ting, tenker jeg. Som å smile. Det fikk jeg ikke lov til sist. Og se hvordan det gikk!!
Uansett, vi trener ufortrødent videre i en blanding av entusiastisk optimisme og blytung frustrasjon, og satser på å havne et sted midt imellom.

Disiplin
Alexandra fortalte tidligere i høst til Dans.no;
– Det er forskjell å danse med Lars kontra en som ikke er vant til å trene! En idrettsutøver har treningsdisiplin, og Lars har overasket positivt. Om det er satt opp trening fra ni til ett, så liker han ikke at det skjer andre ting. Han tar kun fem minutters pause, og i løpet av fire timer, kun to slike. Han er alltid på plass en halvtime eller minst et kvarter før treninga. Holdningen er helt klar; Når man er på trening så skal man trene. Det er så deilig for meg som trener. De proffe idrettsfolka er effektive. De har ikke noe problem med å få beskjeder, eller bli pirket på. Andre kan være mye mer utålmodige. Da blir det gjerne mye detaljer om og om igjen.
– Men – jeg har vært veldig heldig med partnere, og hatt en fin tone fra start. Det har aldri vært noe problem. Men jeg har aldri hatt en idrettsutøver, og forskjellen er klar.
Hvis jeg er litt ute eller snakker litt – så maser Lars Bohinen, han er effektiv. Her er det nesten så det er jeg blir pisket og strammet opp. Og jeg kan ikke komme forsinket da eleven står og tramper i gangen. Dette er litt deilig for meg, som er vant til disiplin der jeg kommer fra.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også