Dans.no


Copenhagen Open Janick og Pia

Målet er gull i VM på hjemmebane i 2012

På forsiden akkurat nå

Pia og Janick kan vise til solide resultater siden 2006. Med sine 21 pallplasseringer siden 2006 i internasjonalt sammenheng, forstår man godt at de har et mål om å ta gull på VM i hjemmebane i 2012.

Første møte
Janick Løwe var tidlig fast bestemt på at det var dans han skulle satse på. Derfor flyttet han hjemmefra når han var 17. Pia Lundanes copenflyttet til Danmark når hun var 18 år. De møtte hverandre før første gang under en internasjonal dansekonkurranse, ”Celtic Classic” i 2002. Med hver sin dansepartner på gulvet, klarte Pia ved et uhell å slå albuen i hodet på Janick.

– Jeg så måner og stjerner og fikk øye på verdens søteste overfallskvinne. Deretter gikk det ikke mange dagene før vi ble kjærester og hadde langdistanse forhold over de 2-3 neste årene, først da Pia kom til Århus ble vi dansepartnere fast.

Studier ved siden av
Både Pia og Janick studerer for fullt ved siden av den internasjonale satsingen på dans. Derfor er vi nysgjerrige og lurer på hvordan de klarer å kombinere alt dette. Begge er fast bestemt på å gjennomføre utdannelsen ved siden av. Pia studerer nå Master i Finans og Strategi på Copenhagen Business School, og Janick er nylig ferdig utdannet som møbeldesigner og driver nå en egen webshop som selger sko og tilbehør til dansere

Med all det jernet de har i ilden er det vanskelig å forstå hvordan de får tid til alt.
Våres trener har sagt at ”Nothing is worth doing – unless everybody says its impossible”. Det er nok der vi finner motivasjonen til alt vi gjør, men selvsagt stammer den primære motivasjonen fra våres dype passion for dansen. Det er denne passionen som er maskineriet for at vi henger sammen og får oss til å ofre alt vi gjør for å nå de målene vi har satt oss.

Utover dette har de en klar holdning at de samtidig må prioritere å dyktiggjøre seg på andre områder i livet.
Det er alltid viktig å ha noe i bakhånd, i tilfelle man skulle løpe inn i uforutsette forhindringer, men og for at vi skal utfordre oss selv i andre retninger for å bli så hele mennesker som mulig.

Prestasjon på høyt nivå
De er veldig flinke til å være strukturerte i deres hverdag, ha begge bena på jorden og styre mot deres mål, med tanke på alt det arbeidet de må gjennom. En toppidrettsutøver krevet sitt og da er det desto viktigere å være flink på dette området.

Det er viktig med så mange jern i ilden, at man er god til å planlegge og strukturere sin tid. Utover dette må man prioritere der det er nødvendig for å oppnå suksess. Det er helt greit å ha mye å gjøre, så lenge man er i stand til å vurdere og prioritere hva som må gjøres etter viktighet og behov. Samtidig når det kommer til større området i livet, er det viktig å holde fokus på objektivet og ikke påta seg oppgaver eller aktiviteter av en slik karakter som vil være dominerende eller overskyggende for det som egentlig er ens mål.

Som ung er det mye man har lyst til å prøve eller bruke sin tid på, men med en drøm eller et mål slik som Pia og Janick, må de konstant vurdere hva som er akseptable sideløp eller forstyrrende dominerende elementer.

Ni år sammen
Med sine ni år sammen har de blitt voksne i fellesskap. Dette har skapt et utrolig sterkt bånd dem imellom og derfor er de bestevenner, kollegaer og dansepartnere. Ved å fokusere og fordype seg i det de holder på med der og da, er det ikke noe rart de klarer å få til de faktisk oppnår.

Lenge siden sist
Det så lenge siden som på 1990-tallet at noen fra Norge tok medalje i 10-dans, og det er derfor en stor glede det Pia og Janick har fått til. Tidligere har de representert Danmark, men fra 2011 er de i full gang med representasjon fra Norge.
Siste medaljen Pia og Janick tok var nå på Copenhagen Open arrangert den 19.-20.februar. De vant 10-dans noe som er et utrolig bra og svært gledelig resultat for Norge.

Med alle de jernene Janick og Pia har i ilden er det bare å berømme dem for det de oppnår og glede seg til å se mer av danseparet i tida og årene fremover.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også