Dans.no


quick7

Norges Danseforbund; Bilal og Suleman

På forsiden akkurat nå

Tvillingene Bilal og Suleman Malik
Fra å være to selvlærte danseglade gutter fra Høybråten har tvillingene klart å etablere sin egen dansegruppe Quick. Quick tok pusten fra det norske folket da de vant finalen i Norske Talenter 2009. Siden da har guttene vært et forbilde for mange dansere i Norge. Veien til rampelyset har ikke vært lett for guttene, men takket være støtte fra familien og venner, ga de aldri opp drømmen sin. Guttene har nådd mye i løpet av dansekarrieren, hvor de blant annet har vunnet NM og VM i hip hop-dansing. Quick er første dansegruppen i verden som har signert kontrakt med et internasjonalt musikkselskap som Sony Music.

Første dans
Guttenes dansekarriere startet da de var 14 år gamle på ungdomshuset X-Ray på Grünerløkka i Oslo. Selv med ingen danseerfaringer var tvillingene klar for spenningen og utfordringen som ventet dem. Inspirasjonen hentet de fra andre hip hop-dansere, filmen “You Got Served” og Michael Jackson. I starten trakk Suleman seg på grunn av nervøsitet, men kom seg senere opp på beina igjen takket være en motiverende tvillingbror. Dermed var tvillingene klare for å motta all den oppmerksomheten de kunne få, spesielt fra jentene.

Bakgrunnen for dansegruppen Quick
– Tanken bak å danne en dansegruppe har ligget der i mange år, sier guttene. I starten bestod gruppen av tvillingbrødrene Suleman og Bilal Malik, sammen med barndomsvennen Nasir Sirikhan. Senere traff de den siste personen i gruppa, Kim Daniel Eriksen, og dannet dansegruppen Quick.
– Navnet Quick oppstod ikke på grunn av at vi er raske til å bevege oss når vi danser, men på grunn av at vi spiste Kvikk lunsj-sjokolade, forteller guttene. Selv om foreldrene var imot guttenes dansing i starten, forandret de seg og ble fort stolte når guttene kom hjem med sin første pokal.

Livet som dansere
Som profesjonelle dansere er ikke hverdagen like lett for Malik-brødrene. Det å korrigere dans, komme med noe nytt, ordne kostymer og konkurrere mot andre dansere er ingen lett oppgave. Guttene starter hverdagen med full trening på sats, hvor de varmer opp med jogging før de setter i gang med styrketrening, og avslutter med å tøye ut. Etter tiden på treningsstudioet er det tid for kontorarbeid for tvillingbrødrene, noe som de nylig har begynt med. Når det er unnagjort, kan moroa begynne med dansing ca. 16-17 tiden. Ved siden av underviser guttene også private dansetimer.

Nye målsetninger
Tvillingbrødrene strekker seg mot nye mål for hvert år som kommer. De har som mål å reise utlands på turne slik at de for oppleve andre kulturer. Guttene er allerede kjent i europa blant dansere på grunn av sin suksess. Etter hvert har guttene begynt å føle presset på seg når det gjelder å vise hva de kan gjennom koreografering av noe nytt. Alle danserne i Quick står bak koreografering. For å komme i gang har guttene fått mye hjelp fra Norges Danseforbund.

Fritiden
Det er ikke bare hip hop-dans som interesser guttene disse dager. De spiller nemlig mye X-box på fritiden. I kjelleren hjemme på Høybråten har guttene eget dansestudio etterfulgt av tre X-box maskiner og tre flatskjermer. De spiller veldig mye og har vært med på spilleturneringer, som blant annet NM i Tekken. Bortsett fra spilling på fritiden er guttene sammen med venner og går på treningsstudio. Guttene er ofte på familiemiddag og bursdagsfeiringer. Bilal er den som har ansvar for kjøringen ettersom det kun er han som har førerkortet. Som alle andre tvillinger oppstår det alltid krangler og uenigheter, noe som guttene er vant med. Det er ikke alltid guttene blir enige om koreografien, og dette kan føre til krangel som kan vare i timer.

Planer fremover i tid
Tvillingene skal fokusere på å komme med masse nytt for å vekke liv i hip hop i Norge. Det skal slippes ut en dansevideo hvor de har med Omer Michael Bhatti. Her danser de til spesial komponert musikk fra Michael Jackson som de kaller for “The Drill”. Dansevideoen er en tribute til den avdøde popstjernen Michael Jackson og kom ut i begynnelsen av mai. Tvillingene skal også for første gang opptre på Urban Dance Showcase i år. Det er ett av verdens største Hip Hop Event som holdes i Tyskland hvert år, hvor verdens største danseartister holder showcase. I tillegg skal det holdes workshops med stjernekoreografer fra store land som USA, Korea, Frankrike og Japan. Videre har guttene satt i gang et prosjekt som heter Gate kunst 4. Prosjektet går ut på å inspirere og hjelpe andre dansere. Guttene skal bidra med å opptre sammen med danserne slik at de skal fortsette med dansingen.
– Vi skal fortsette med det vi holder med og tenke på utdanning senere i tid, sier Malik-brødrene. Tvillingene avslutter med følgene budskap før de tar veien videre;
– Dersom man virkelig går inn for noe man har lyst til, så vil man greie det 120 %, fordi alt er mulig.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også