Dans.no


Dance Factory - tilbud til alle

Norges Danseforbund; Dance Factory

På forsiden akkurat nå

Dance Factory – tilbud til alle
Dance Factory er fellesnavnet for forbund, krets og klubb med tanke på bredde- og rekrutteringsarbeidet som gjøres i organisasjonen. Formålet er å rekruttere potensielle nye medlemmer og aktive til klubben. Funksjonsfriske så vel som funksjonshemmede.

På kongsvinger Danseklubb, Victory Dance, har det siden januar i år deltatt en gjeng med spesielle behov gjennom Dance Factory kurs.

”Maken til danseglede har ikke jeg sett før” sier Ida Karlstad som er instruktør for denne gruppa. Danserne er tidlig ute til hver eneste trening og liker å høre på musikk og snakke sammen før treningen begynner, om dansene vi har lært og om danseshowet som nærmer seg. Lørdag 21. mai skal de nemlig vise fram to av dansene de har lært på Victory Dance sommershow 2011. Nemlig Michael Jackson og Bonden i vår by. Jakten på kostymer er allerede i gang. På showet integreres de sammen med alle de andre deltagerne fra alle de andre dansekursene som klubben tilbyr og skal presenteres på samme måte. I salen sitter ca 700 publikummere som gleder seg stort til å få se de fantastiske danserne.

Danserne har kommet nærmere hverandre i løpet av kurset og nye vennskap har blitt til. De viser en helt utrolig utvikling i forhold til å beherske trinn og huske trinnkombinasjoner. De viser også at de er kreative og kan sette sitt eget personlige preg på dansen. Alle har sin måte og tolke musikken på og det er ikke rent lite de er glad i musikk heller. I tillegg til at danseferdighetene har blomstret har også deres personlighet og væremåte helt klart trått tydeligere frem. Kanskje nettopp på grunn av økt selvtillit på dansegulvet og det tette samholdet i gruppen.

T-skjortene deltagerne har på seg på bildet ble gitt av Norges Danseforbund som en del av Dance Factory fondet hvor man kan søke om å få effekter som bla t-skjorter, diplomer og svettebånd. Victory Dance trykket i tillegg sin logo og dansernes navn på ryggen til deres store glede. Grunnen til dette er for å gi de en følelse av samhørighet og det og være en del av noe. De bærer t-skjortene strakrygget og stolte på hver eneste trening. Det skal ikke så mye til for å glede mennesker og Kongsvinger Danseklubb er veldig glad for de mange mulighetene som åpner seg på grunn av hva Dance Factory kan bidra med til en danseklubb. Det er tross alt rekrutteringen som er framtiden til alle danseklubber og i danse-Norge generelt.
Tekst: Ida Karlstad, Kongsvinger Danseklubb

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.