Dans.no


Salsa Bergen (1)

Dampende salsa i øsende Bergensvær

På forsiden akkurat nå

Som sedvanlig er, regnet pisker mot de store panoramarutene i dansesalen som vender ut mot den ærverdige Muséhagen i Bergen. Det er fem minutter igjen til ukens dansetime i kubansk salsa for viderekomne skal gå av stabelen, men hittil står det kun to menn fremst i lokalet og prøver å få lydanlegget til å fungere. Det tar ikke lange stunden før det strømmer latinske toner gjennom rommet, og man glemmer nesten marsregnet og den sure nordavinden som herjer utenfor vinduene.

Salsa Bergen (3)Etter en grundig oppvarming av kjernemuskulaturen får jentene og guttene leksjoner separat fra Cecilie og Berge.

– Gutter har noen ganger veldig voldsomme bevegelser, og de minner om helikoptre, og det ser ikke særlig elegant ut på dansegulvet, sier Berge til guttene.

– I tillegg er det viktig å tenke på hvordan man holder hodet sitt. Det skal være i ro når dere beveger dere rundt med damen. Øv dere på det mens dere står foran speilet på badet. Når dere har kommet på dette nivået og har vært med så lenge forventer jeg at dere gjør nettopp dét. Det tar mange timer før det sitter, men med nok øving klarer dere det til slutt.

En typisk salsaøving skiller seg fra en del annen danseøving i den forstand at man terper mer på detaljer og lærer enkeltstående steg, snarere enn rene koreografier.

– Sånn, nå er det på tide å praktisere det dere har lært sammen med en partner, sier Cecilie Nore til gjengen som nå teller i underkant av 20 personer, med en liten overvekt av menn.

– Og husk kroppsbeherskelsen!
Foto: Sesilie Bjørdal

Les resten av denne saken i De Danseglades aprilnummer

Kim Arne Hammerstad

Jeg heter Kim Arne og har skrevet for Dans.no og De Danseglade siden 2014. Jeg er ansvarlig redaktør i studentavisen Studvest i Bergen, og interesserer meg for sport, politikk og kvalitetsjournalistikk. Til tross for en noe manglende rytmesans fra naturen sin side, liker jeg å svinge meg i lystig lag.

Les også