Dans.no


Aina Veronica WEB (5)

Dansen ble en trygg havn for Veronica

På forsiden akkurat nå

Med en vanskelig oppvekst fylt av rus, vold og kriminalitet har dansen alltid vært Aina Veronicas egen trygge boble å rømme til. I dag er hun en av landets fremste poledancere og stanga får henne til å føle at hun kan klare alt.

Vi er på Danseloftet i Fredrikstad hvor Aina Veronica Jakobsen (27) jobber som instruktør i pole. Her er det lange ventelister på poleklassene, som på kort tid er blitt superpopulære. Ikke så rart syntes Aina Veroica, som både har funnet seg selv og sin stil på stanga. Den lille og nette poledanseren utstråler styrke og selvsikkerhet der hun svinger seg rundt og viser imponerende kunstner. Aina Veronica fremstår som tøff, uredd og frampå, men slik har hun ikke alltid vært. Veien dit har både vært lang og humpete, og selv beskriver hun det nesten som et lite mirakel at hun ikke har kjørt utfor.

Aina Veronica WEB (3)Dansens trygge favn
Gjennom de vanskelige årene var det det to ting som holdt henne oppe. Nemlig kjærligheten til hester og kjærligheten til dans. Sin første dansetime tok hun som åtteåring og hun elsket det. Dansen ble etterhvert den trygge bobbla hun kunne rømme til. Bobbla hvor hun kunne slippe bekymringene og bare være seg selv. Danse og ha det gøy. Smile og le.
– Etter en stund tok desverre prestasjonsangsten overtaket på meg og jeg slutta med dansen. Jeg ble mobba på skolen og selvtilliten var på bånn så jeg turte rett og slett ikke mer, forteller Aina Veronica. Dog visste den lille jenta hva som skulle til for å bli kul, så hun spurte på skolen en om hun ikke kunne få bomme en røyk. Hun lovte å gi den tilbake igjen, og med ett var hun en av gjengen.
– Jeg starta å røyke da jeg var 10, men slutta da jeg var 16 igjen altså, presiserer hun.

Fant styrken på stanga
Sent i ungdomsårene startet Aina Veronica opp med dansen igjen, og hun hadde vært innom både freestyle, magedans, salsa og tango før hun oppdaget pole for snart 6 år siden.
– Min daværende kjæreste hadde kjøpt en strippestang til å ha i stua, så jeg bestemte meg for å lære å bruke den. Dog med en lettere skepsis, ler hun. Etter og ha søkt litt rundt på internett ble hun introdusert til grenen poledance og meldte seg på en prøvetime. Siden da har hun vært hekta, og med oppdagelsen av stanga oppdaget hun også mange nye sider av seg selv.
– Poledance har tillatt meg å være stolt av meg selv og gitt meg både glede og viljestyrke. Som jeg selv formulerte det i et teaterstykke en gang » Dans gir meg energi til å smi en rustning av glede, lykke og masse selvtillit. Med denne rustningen er jeg klar til å gå i krig. Klar til å kjempe mot hat, fordommer og intoleranse».

Les hele den sterke historien om Veronica i De Danseglades aprilnummer

Silje Viola Hansen

Les også