Dans.no


Aina Veronica WEB (1)

Danset bort demonene

På forsiden akkurat nå

Med en vanskelig oppvekst fylt av rus, vold og kriminalitet har dansen alltid vært Aina Veronicas egen trygge boble å rømme til. I dag er hun en av landets fremste poledancere og stanga får henne til å føle at hun kan klare alt.

– Å være en poledancer har på en måte gjort meg komplett som menneske. Jeg er mer selvsikker enn noen gang, sterkere, smidigere, gladere og tøffere. Mestringsfølelsen og gleden som poledance gir er helt unik og noe jeg vil at flest mulig skal oppleve, sier hun entusiastisk.

«Passion» for pole
Vi er på Danseloftet i Fredrikstad hvor Aina Veronica Jakobsen (27) jobber som instruktør i pole. Her er det lange ventelister på poleklassene, som på kort tid er blitt superpopulære. Ikke så rart syntes Aina Veroica, som både har funnet seg selv og sin stil på stanga. Den lille og nette poledanseren utstråler styrke og selvsikkerhet der hun svinger seg rundt og viser imponerende kunstner. Aina Veronica fremstår som tøff, uredd og frampå, men slik har hun ikke alltid vært. Veien dit har både vært lang og humpete, og selv beskriver hun det nesten som et lite mirakel at hun ikke har kjørt utfor.

Aina Veronica WEB (4) BredtVanskelig start
Sent på 70-tallet kom en smugler fra utlandet til Norge for å selge narkotika. På denne turen møtte han også kjærligheten og noen år senere kom Aina Veronica til verden. Kjærligheten viste seg å ikke vare evig og Aina Veronica mistet kontakten med faren da hun var fem år gammel, og vokste opp alene med moren i Oslo. Barndommen beskrives som tøff og brutal da moren var rusmisbruker og ikke i stand til å ta vare på et barn.
– Oppveksten var preget av rus, vold omsorgssvikt. Vi var stadig på flyttefot og jeg har ikke tall på hvor mange steder jeg har bodd opp gjennom årene, forteller Aina Veronica.

Les hele den sterke historien om Veronica i De Danseglades aprilnummer

Silje Viola Hansen

Les også