Dans.no


Salsa Bergen (8)

Erlend Solheim: Salsaen kom helt ut av det blå

På forsiden akkurat nå

I vår besøkte vi Bergensstudentenes Allianseidrettslag (BSI) sin salsagruppe. Blant danserne som var på plass denne kvelden var Erlend Solheim. Helt ut av det blå begynte han med dans i 2010, og nå har han definitivt blitt bitt av basillen.

– Jeg var fullstendig blank da jeg begynte å danse. Standard latin var den første dansen jeg begynte med, deretter ballet det på seg med quickstep, og nå salsa.

Salsa Bergen (1)Solheim sier han bruker mye tid på dansingen.

– Det går fort ti-tolv timer i løpet av en uke til ren øving. Men det er jo fantastisk god trening, og quickstep er jo rene kondisjonstreningen, ler han.

I fjor deltok han i amatør-NM i standard latin, som han sier «ikke gikk så aller verst». Til tross for mesterskapsleflingen er motivasjonen hans snarere det å danse heller enn å bli en danseutøver som forsyner seg av medaljer.

– NM er veldig greit i den forstand at det er noe øve mot. På den annen side er det å danse det meste med de fleste hovedmotivasjonen min. Jeg vil være generalist, ikke spesialist, og da er ikke det å sikte mot NM-titler særlig aktuelt, sier han.

– Det er en innstilling vi liker, skyter instruktør Cecilie Nore inn.

– Jo flere danser man kan, jo flinkere blir man for eksempel til å føre. Du blir rett og slett en bedre danser, sier hun.

Salsa ut i de små timer
– Da er det på tide å gi seg, sier Berge Aadland når klokken nærmer seg åtte. Før timen er over stiller Berge og Cecilie seg til disposisjon til å la gruppen filme trinnene de har terpet på i løpet av timen, slik at de kan terpe på detaljene til neste øving.

Deretter bærer det ut til å danse salsa på ett av Bergens hippere utesteder.

– Forskjellen på å danse her og på et utested er at det er mer godtatt å bemerke ting ved dansingen til partneren her enn ute på byen. Hvis en jente påpeker at gutten er et «helikopter» etter en dans, blir det sett på som en fornærmelse, mens her er det en konstruktiv tilbakemelding.

Regnet – som har fortsatt å hølje ned gjennom dansetimen – virker ikke særlig forlokkende å gå ut i. Men når danserne drives etter å danse mer av den lidenskapelige dansen salsa, ser ikke det ut til å affisere dem nevneverdig.
Foto: Sesilie Bjørdal

Les resten av denne saken i De Danseglades aprilnummer

Kim Arne Hammerstad

Jeg heter Kim Arne og har skrevet for Dans.no og De Danseglade siden 2014. Jeg er ansvarlig redaktør i studentavisen Studvest i Bergen, og interesserer meg for sport, politikk og kvalitetsjournalistikk. Til tross for en noe manglende rytmesans fra naturen sin side, liker jeg å svinge meg i lystig lag.

Les også