Dans.no


Slowfox1_april-12

Foxtrot og slowfox

På forsiden akkurat nå

Sist ut i standarddansene er foxtrot og slowfox. Tidligere har vi sett nærmere på tango, vals, wienervals og quickstep. Sammen med slowfox utgjører disse dansene det som kalles standarddanser. De kjennetegnes gjennom å være stilfulle og elegante, samt at det dansende paret har en lukket fatning.

Ordet foxtrot blir oversatt til norsk «revetrav». Dansen ble lansert i USA i 1912, et par år senere kom den til Europa. Opphavsmann var den amerikanske skuespilleren Harry Fox, men om navnet kom fra denne mannen eller fordi den ble ansett for å imitere revens tvilende og forsiktige steg, er uvisst. Sannsynligvis en kombinasjon av begge. Musikken går i 4/4-takt, passer godt til dansebandsmusikk og er derfor en av de mest populære pardanser ute på dansegulvet, i godt selskap med swing. Fra foxtrot utviklet etter hvert slowfox seg, en langsommere variant, og quickstep, en raskere. Slowfox utføres med lange, flytende bevegelser og krever mye balanse og perfeksjonisme for å gi et rolig og stilfullt inntrykk. Derfor anser mange dansere slowfox for å være den vanskeligste standarddansen. Som kjent gir øving ferdighet, så for å forbedre danseteknikken din kan det være en god idé å øve nettopp på slowfox. Da vil du etter hvert imponere enda mer når du svinger deg rundt på dansegulvet!

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også