Dans.no


Freestyle Tiril (8)

Ingen danseferie for Tiril

På forsiden akkurat nå

Sekstenårige Tiril Waram fra Fredrikstad, bruker det meste av tida si på dans, også sommerferien.
– Det er viktig å vedlike holde treningen. Tar man seg for mye fri, tar det utrolig lang tid å bygge seg opp igjen, sier Tiril. Litt mer fritid blir det endog, og den bruker hun på å være sammen med venner, og å gjøre ting hun syntes er morsomt. Som å være på stranden og å hoppe trampoline.
– Og så besøker jeg faren min på gården i Brumunddal. Når jeg er der elsker jeg å kose med dyrene. Det er restitusjon, konkluderer hun.

Kommende verdensmester?
Til høsten starter Tiril på Wang toppidrett skole, noe hun gleder seg veldig til.
– Wang tilrettelegger jo veldig for at man skal kunne drive og satse innen innen sin idrett, så det tror jeg blir veldig bra.
Tiril ser for seg at hun kommer til å danse i mange år til, og det store målet er å bli verdens beste freestyledanser. Mye taler for at det er et helt oppnålig mål.

Stor danseglede
Så hva er det som driver henne og oppsluker henne så totalt med dansen?
– Det er alt. Jeg bare elsker å danse. Dansen er liksom meg på en måte. Det beste er når man har satt seg et mål og klarer det målet. Da kjenner jeg virkelig på dansegleden, forteller Tiril ivrig. Hun skryter også treneren sin opp i skyene og takker henne for alt hun har oppnådd.
– Desiree gir så mye av seg selv og inspirerer og motiverer veldig. Hun ser potensialet i hver enkelt danser og er rett og slett verdens beste trener, mener Tiril.

Freestyle Tiril (14)Dispiplinert til tusen
Å danse på toppnivå krever mye disiplin og viljestyrke. I tillegg til knallhard trening, er det også viktig å spise riktig, og å klare balansere både trening, hvile og søvn. Tiril forteller at hun må sette av tidspunkter til alt hun skal gjøre, og gjøre det innenfor den tidsrammen som er satt. Når dansen tar opp så mye tid, skulle man tro at det ville gå ut over skolen, men ikke hos denne superjenta. Hun får alltid gjort leksene hun skal og får gode karakterer.
– En av Tirils styrker er nok at hun er utrolig displinert og målbevisst. Hun får til det hun vil, sier mamma Frøydis.

– Jeg vet hva jeg vil og hvor jeg skal. Og jeg gjør alt for å komme dit, konstaterer hun. (Dansefoto: Magne Akvåg)

Les resten av artikkelen om Tiril i De Danseglades juninummer

Silje Viola Hansen

Les også