Dans.no


Danser_Norsketalent_0099

Internasjonal arena for Daniel

På forsiden akkurat nå

Nylig kom 20-åringen Daniel Grindeland tilbake fra et lengre opp i Kabul i Afghanistan, der han jobbet som danselærer for både afghanske teaterstudenter og barn. Til høsten står turné i Telemark og Østfold på plakaten, samt at han skal holde dansekurs og show i brasilianske Sao Paolo i september. 11. oktober var han med i Vesteuropeisk mesterskap i breaking i Helsinki.

Grindeland er helt sikker i sin sak: Han skal bli verdens beste breakdanser. Plan B er å bli «blant verdens beste». For å klare det trener han hver dag.

– Det er helt opp til meg hvor god jeg kan bli. Drømmen min er å kunne dra rundt i hele verden og opptre med dansingen min, forteller han.

– I dag har jeg både korttids- og langtidsmål som jeg bruker til å motivere meg selv. Jeg har alltid sagt at jeg skal bli så god at jeg kan leve av å breake – det er et langtidsmål. Korttidsmål kan være å vinne den og den konkurransen. Da jeg var liten og ikke var spesielt god var målet i seg selv å få noen til å legge merke til meg og få dem til å klappe for meg, sier han.

Danseren forteller om et liv der det ikke uvanlig med ti intense danseforestillinger på en femdagersuke, der trening kommer på toppen.

Mer om Daniel kan du lese i september utgaven av De Danseglade

Kim Arne Hammerstad

Jeg heter Kim Arne og har skrevet for Dans.no og De Danseglade siden 2014. Jeg er ansvarlig redaktør i studentavisen Studvest i Bergen, og interesserer meg for sport, politikk og kvalitetsjournalistikk. Til tross for en noe manglende rytmesans fra naturen sin side, liker jeg å svinge meg i lystig lag.

Les også