Dans.no


Line Wallin  (3_1)

Jeg bare må danse

På forsiden akkurat nå

Hun dro helt alene til Danmark for å gå på danseskole, har danset hiphop i LA og konkurrert i EM og VM. Til høsten tar Line Wallin (20) et nytt steg mot dansedrømmen, på Europas første hiphopskole.

Mange russ har ikke akkurat staket ut veien videre, der de rusler rundt med russedress før 17. mai. Men for Line Wallin fra Elverum var løpet lagt lenge før den tid.
– Jeg har danset så lenge jeg kan huske. Så fort jeg prøvde meg på hiphop, var det akkurat som om noen brikker falt på plass. Jeg føler meg så hjemme der, sier Line,som forlot vennene og dro rett til Danmark på danseskole som eneste norske elev, etter at hun var ferdig på danselinja ved Stange videregående skole våren 2012.

Da hadde hun allerede erfaring fra å konkurrere i EM og VM i hiphop med venninnen Denice Solberg fra Brumunddal med seg i sekken.
– Vi fikk ikke akkurat en topplassering, men det var kjempegøy og vi lærte masse, sier hun. På International Dance Academy i København skulle hun lære enda mer.
– Vi gikk igjennom en rekke stiler, fra house og jazz til moderne dans og stepping!

Line dro også til LA i USA for å danse, og fikk oppleve på nært hold hvor hiphopen kom fra.
– Åh, der var det så mange flinke dansere! Det var skikkelig inspirerende, smiler hun.

Les resten av saken i De Danseglades juninummer

Eminem
Eminem er helt sentral innen hiphopkulturen

FAKTA
Hiphop-bevegelsen oppstod på midten av 1970-tallet som et alternativ til de eksklusive discoklubbene i New York. DJer spilte musikk som repeterte de mest intense rytme-bruddstykkene (såkalte breaks) av funk-, disco- og electronica-låter for å skape stemning blant publikum.: Til tross for sin korte fartstid, er hiphop dominerende i kulturlivet over hele verden. Med stjernerapperen Eminem fikk musikken innpass i brede befolkningslag over hele verden.
Breakdance startet som en gatedans i New York City på slutten av 1960-tallet. Fattige gatebarn brukte dansen for å tjene penger. Breakdance ble så en del av hiphop. I breakdance konkurreres det i «battles». Det å battle hverandre, vil si at en konkurrerer mot hverandre i to crews, eller to single konkurrenter, som danser annenhver gang på et bestemt område. Battlen blir ofte avgjort av en dommer, men kan også avgjøres av publikum.

Brynhild Marit Berger Møllersen

Les også