Dans.no


Seniordans (2)

Klarer oss ikke uten dansen

På forsiden akkurat nå

Så lenge føttene og hodet klarer å holde takten, vil de fortsette å danse, seniorene i Fredrikstad.
– Deilig for både kropp og sinn, konstaterer den danseglade gjengen.

Hver mandag fylles «Danseloftet» i plankebyen opp av godt voksne, men like fullt spreke, seniordansere. Til gamle, tradisjonsrike traller svinger de seg lekende lett over gulvet. Innimellom ringdans, linedance, cha cha cha og tango er det også rom for mye latter, gode samtaler og varme klemmer.
– Her er det sosiale like viktig som dansen, presiserer danseleder i Fredrikstad seniordans, Solveig Marthinsen.

Holdes i gang
Solveig og venninnen Lisbeth Julseth er to av klubbens trofaste travere, og danser seg nå inn i sitt 13 år.
– Det er jo så moro, og dansen holder oss i gang. Det er fin trening for både kropp og sjel. Det er jo ikke bare bare å huske alle trinnene, ler Lisbeth.

Fra salsa til rumba
I Gressvik seniordans er de rundt 50 aktive medlemmer, og nesten alle møter opp på de ukentlige treningene. At gjennomsnittsalderen her er over 70 år er nesten vanskelig å tro, da den strålende gjengen ser uforskammet spreke og flotte ut.
– Det er dansen som holder oss unge vet du, smiler Lisbeth. Ei er de heller redde for utfordringer og er innom de fleste dansestiler i løpet av en trening.
– Her danser vi alt i fra fra salsa til rumba. I løpet av de fire timene vi holder på, er vi nok innom en 12-13 sjangre, forteller Solveig.

Stor familie
At dansegleden er stor i seniorklubben er ikke vanskelig å se. Heller ikke at dette er en sammensveiset gjeng som har det utrolig moro sammen.
– Vi er blitt en eneste stor familie. Her sitter klemmene løst og latteren ledig. En skikkelig gladgjeng med masse stå på humør, konstaterer dansevenninnene.

Sosialt
I tillegg til ukentlige treninger og andre dansearrangementer reiser seniorene også ofte på turer sammen. I sommer går flyet til Hellas, og til høsten blir det fjelltur.
– Vi er mye på farta og liker å finne på ting sammen. Det blir selvsagt mye dans på turene også, avslutter damene, ivrige etter å komme seg ut på gulvet igjen.

Silje Viola Hansen

Les også