Dans.no


Aina Veronica WEB (4) Bredt

Med passion for pole

På forsiden akkurat nå

Vi er på Danseloftet i Fredrikstad hvor Aina Veronica Jakobsen (27) jobber som instruktør i pole. Her er det lange ventelister på poleklassene, som på kort tid er blitt superpopulære. Ikke så rart syntes Aina Veroica, som både har funnet seg selv og sin stil på stanga. Den lille og nette poledanseren utstråler styrke og selvsikkerhet der hun svinger seg rundt og viser imponerende kunstner. Aina Veronica fremstår som tøff, uredd og frampå, men slik har hun ikke alltid vært. Veien dit har både vært lang og humpete, og selv beskriver hun det nesten som et lite mirakel at hun ikke har kjørt utfor.

Aina Veronica WEB (3)Vanskelig start
Sent på 70-tallet kom en smugler fra utlandet til Norge for å selge narkotika. På denne turen møtte han også kjærligheten og noen år senere kom Aina Veronica til verden. Kjærligheten viste seg å ikke vare evig og Aina Veronica mistet kontakten med faren da hun var fem år gammel, og vokste opp alene med moren i Oslo. Barndommen beskrives som tøff og brutal da moren var rusmisbruker og ikke i stand til å ta vare på et barn.
– Oppveksten var preget av rus, vold omsorgssvikt. Vi var stadig på flyttefot og jeg har ikke tall på hvor mange steder jeg har bodd opp gjennom årene, forteller Aina Veronica.
Fra vondt til verre
Da hun var 12 ble hun ble plassert på barnehjem og det var starten på et nytt helvete, som hun beskriver det selv.
– Jeg ble flyttet fram og tilbake i ungdomshjem, beredskapshjem, tilbake til mor, fosterhjem og nye beredskapshjem og ungdomshjem. Årene i barnevernet var også vanskelige og preget av dop, vold, kriminalitet, trakkassering, seksuelt press og hallikvirksomhet. Selv om jeg ikke gjorde noe galt følte jeg at jeg hele tiden ble straffet, sukker hun.

Les hele den sterke historien om Veronica i De Danseglades aprilnummer

Silje Viola Hansen

Les også