Dans.no


Freestyle Tiril (1)

Mot strømmen for drømmen

På forsiden akkurat nå

Tiril Warem er ikke som 16-åringer flest. Når målet er å bli verdens beste freestyledanser, blir det ikke tid til mye annet enn dans. Blod, svette og tårer hører med på veien, men en enorm danseglede og lidenskap overskygger alt annet.

Når hun ikke danser, så tenker hun dans, drømmer om dans og planlegger dans. For Tiril Warem fra Fredrikstad, dreier egentlig hele livet seg om dans. Hjemme hos freestylestjerna på Slevik, er dette noe mamma Frøydis Warem bekrefter.
– Tiril har en passion for dans langt inni sjela. Hun kan ikke gå bortover gulvet her en gang uten å danse, ler hun.

Freestyle Tiril (13)Prestasjoner til gull
I fjor vant Tiril den prestisjefylte konkurransen «Disco Kid» i Blackpool i England, og ble kåret til «Dancer of the year». En konkurranse bare en annen nordmann har vunnet før. Dette var hennes store gjennombrudd som danser, og etterpå har hun vunnet nesten alt hun har deltatt på. Hele fem NM- gull danset hun seg også til i fjor, samt to gull og ett sølv i Eurodance 2013, også kjent som «Brean».
– 2013 var nesten et helt uvirkelig år for meg. Jeg gjorde det veldig bra da jeg var yngre som danser, men så har jeg en lang periode ikke nådd helt opp og ligget på 2. og 3. plasser. Så det var veldig overraskende, men utrolig deilig og endelig nå helt til topps, konstaterer Tiril.

Klar for NM
Egentlig så har hun ikke tid til å møte oss, denne sprudlende og danseglade freestylejenta. Hun er nemlig midt i oppkjøringen til årets norgesmesterskap, hvor gullpokalen selvsagt er målet.
– Jeg håper det skal gå bra. Jeg har trent veldig hardt og målretta den siste tiden, så jeg er iallefall veldig klar, stråler Tiril. (Dansefoto: Magne Akvåg)

Les resten av artikkelen om Tiril i De Danseglades juninummer

Silje Viola Hansen

Les også