Dans.no


Danser Swing WEB (4)

Nybegynnere på dansegulvet

På forsiden akkurat nå

Ved oppstarten av sesongen for dansekurs, tok vi oss en tur innen et Kom og Danskurs på Elverum, og vi er på plass når kursinstruktør Janne Skansen fra Kom og Dans nå gir sine instruksjoner første kurskveld av seks i rekken for nybegynnere i Elverum.
– Nybegynnerkurset er helt fullt. En liten overvekt av damer er det denne gangen også.
– Det er rart med det. Selvfølgelig finnes det noen unntak, men generelt er det slik i all dans at det er damene som drar gutta ut på gulvet. Men når gutta først har kommet utpå, da trives de også!
Akkurat slik Christer smiler og ler på gulvet, der de nå har fått på musikken i tillegg. Litt lenger bort på gulvet danser Kenneth Østvold (24). Like blid han også. Kenneth er på plass siden kjæresten Anneli Kristiansen (21) er Jannes medinstruktør. Han har danset i snart to år, etter at han og Anneli ble med på swingkurs.
Vi danser swing og litt rockabilly. Utgangspunktet var at det så artig ut. Og det var det også! Vi har så vidt danset litt gammeldans også, noe som også er moro, sier de.
Men spilles det musikk dere kan danse swing til på festene dere er på?
Ja, vi oppsøker de stedene der det spilles riktig musikk. På bygdefestene er det jo ofte danseband og store dansegulv, smiler Anneli. Hun vet at en del ungdommer på deres alder tenker at swing er for de som er godt voksne.
Danser Swing WEB (3)
Men slik er det jo ikke! Det er kjempegøy, uansett alder.
På dansegulvet denne kvelden er det da også deltakere helt ned i 12-årsalderen. Og den aller yngste gutten henger minst like godt med som de langt mer voksne.

«Så tar vi en ny tur. Husk å ha kontroll på dama, nå gutter!», sier Janne. Denne er litt mer krevende, men Christer og Guro klarer fint å stokke både armer og bein.
Utfordringen blir å huske alt til neste tirsdag. Men vi får øve litt hjemme, mener Guro.
Kanskje er de ikke helt utlærte dansere ennå. Men settes det på musikk, skal de kunne danse. Nå er de første stegene tatt, med smilene på plass. Og flere skal det bli.

FAKTA
Kom og Dans arrangerer dansekurs, dansefester, dansecamper og dansereiser. Arbeidet er basert på frivillig innsats av mer enn 300 aktive instruktører, og enda flere ledere og ressurspersoner rundt omkring i Norge. Kom og Dans er også store i Danmark og på Island, og har også en avlegger på Færøyene. Drivkraften er egen danseglede, og ønsket om at andre skal ha det like morsomt. På fester og arrangementer i Kom og Dans serveres ikke alkohol. Deres «rus» er danseglede og den positive effekten av at folk i alle aldre og samfunnslag kan møtes i et trygt og sosialt miljø med hyggelige mennesker. Slik kan voksne, ungdom og barn delta sammen på fester, camper og reiser.

Les hele saken i De Danseglades februarnummer

Brynhild Marit Berger Møllersen

Les også