Dans.no


Danser Swing WEB (4)

På gulvet for sine første steg

På forsiden akkurat nå

Jeg trodde det bare var én kveld, så jeg lot meg overtale, ler Christer Amundrud (24). Han er blitt dratt med ut på dansegulvet av Guro Tøraasen (19), som bestemte at de trengte et swingkurs. Alt etter halvannen time første kurskveld begynner både steg og danseglede å sitte.

– Ingen av oss har noen gang danset. Men det er så kjedelig når folk byr deg opp, og så kan du ikke noe, synes Guro Tøraasen. Mens Christer Amundrud må innrømme at de nå begynner å gå på andre fester enn bare diskotek der man hopper opp og ned. Og når det er live musikk, er det andre krav som stilles på dansegulvet. Derfor er de på plass når kursinstruktør Janne Skansen fra Kom og Dans nå gir sine instruksjoner første kurskveld av seks i rekken for nybegynnere i Elverum.
Danser Swing WEB (2)
«Skift partner»
– Jeg trodde det bare var én kveld! Ellers er det ikke sikkert jeg hadde blitt med. Nå kommer jeg jo til å slite ut det ene skoparet etter det andre, fleiper Christer.

«Gå, gå, gå, sving opp», sier Janne. Og Guro svinger som om hun hadde danset i årevis. Christer får også kjapt taket på stegene. Ikke alle i rommet er like komfortable, men øvelse gjør mester. «Skift partner», sier Janne. Her er det ingen bønn. De fleste kursdeltakerne har kommet som par. Men det tas det ikke hensyn til denne kvelden. Og det er bevisst.
– Folk lærer mye fortere når de skifter partnere og ikke bare danser med den samme. Vi har prøvd det ut på flere hundre tusen dansere. Dette vet vi, sier Inger Bakken, som har årelang erfaring fra Kom og Dans.
– Dessuten er det et gode for husfreden, for du vet det er alltid en som er sjefen i et forhold. Men her må du tilpasse deg, smiler hun.

 

Les hele saken i De Danseglades februarnummer

Brynhild Marit Berger Møllersen

Les også