Dans.no


Aina Veronica WEB (1)

Suksess på stanga

På forsiden akkurat nå

Aina Veronica Jakobsen (27) er i dag en av landets mest erfarne poledancere, og det som startet smått med opptredener og utdrikningslag i 2009, har i dag blitt til eget foretak og hovedinntekt. I 2010 ble hun sertifisert instruktør fra England og i 2011 oppgraderte hun instruktørutdannelsen gjennom X-PERT pole fitness teachertraining som er internasjonalt anerkjent. Per 2014 har hun blant annet opptrådt på en av landets største scener foran 10000 tilskuere, og har i løpet av få år besøkt de fleste landsdeler som gjesteinstruktør og poleartist. I tillegg til frilansoppdrag underviser hun fast i både Oslo og Fredrikstad.
– Jeg jobbet mange år i staten, men på den jobben opplevde jeg fordommer og uvitenhet mot min fortid i barnevernet og som poledancer. Det er grunnen til at jeg sluttet å jobbe der, og heller fulgte drømmen min. Det er utfordringer som dette jeg gjennom dans ønsker å jobbe mot å allminneligjøre, samt skape bedre aksept for denne typen mangfold i samfunnet, sier hun

Vil dele gleden
– Dans har alltid vært en stor del av livet mitt og pole er blitt en total lidenskap som jeg ønsker å dele med andre. Gjennom poledance har jeg blitt kvitt prestasjonsangsten og klart å slippe meg løs. Min motivasjon er å utforske hva kroppen er i stand til. Som instruktør ønsker jeg å bidra til at alle kvinner skal øke sin egen selvtillit og innse egenverdi og skjønnhet uavhengig av høyde, form, alder og farge, sier Aina Veronica. Hun tillegger at det er en fantastisk treningsform og et godt alternativ til de som er lei av å heseblese på en tredemølle eller stå i kø på et kjedelig apparat i treningsstudio.
– Her bygges både muskler og kaloriene renner av. Og det mens man har det kjempegøy, smiler hun.

Men det har ikke bestandig vært enkelt for den sterke Fredrikstadjenta. Med en vanskelig oppvekst fylt av rus, vold og kriminalitet har dansen alltid vært Aina Veronicas egen trygge boble å rømme til. I dag er hun en av landets fremste poledancere og stanga får henne til å føle at hun kan klare alt.

– Å være en poledancer har på en måte gjort meg komplett som menneske. Jeg er mer selvsikker enn noen gang, sterkere, smidigere, gladere og tøffere. Mestringsfølelsen og gleden som poledance gir er helt unik og noe jeg vil at flest mulig skal oppleve, sier hun entusiastisk.

Aina Veronica WEB (2)Gledelig gjenforening
Aina Veronica har lagt fortiden bak seg og med dans som både jobb og hobby, egen hest og mye spennende som skjer har har hun det fint.
– Jeg har aldri noen store drømmer eller planer annet enn at jeg skal ha det bra med meg selv. Og det har jeg nå, sier hun. Gjennom første sesongen av serien «Sporløs» som gikk på TV2 ble hun også gjenforent med faren i 2009, samt mange andre familiemedlemmer hun ikke engang visste hun hadde.
– Jeg har søsken og familie i både Tyskland og Sør – Amerika som jeg har fått god kontakt med. Faren min har roet seg og driver i dag sitt eget firma og er bare snill og god. Jeg er veldig glad for å ha fått han tilbake i livet mitt, konstaterer hun.

Les hele den sterke historien om Veronica i De Danseglades aprilnummer

Silje Viola Hansen

Les også