Dans.no


Aina Veronica WEB (4) Bredt

Veronica fant styrken i poledans

På forsiden akkurat nå

Vi er på Danseloftet i Fredrikstad hvor Aina Veronica Jakobsen (27) jobber som instruktør i pole. Her er det lange ventelister på poleklassene, som på kort tid er blitt superpopulære. Ikke så rart syntes Aina Veroica, som både har funnet seg selv og sin stil på stanga. Den lille og nette poledanseren utstråler styrke og selvsikkerhet der hun svinger seg rundt og viser imponerende kunstner. Aina Veronica fremstår som tøff, uredd og frampå, men slik har hun ikke alltid vært. Veien dit har både vært lang og humpete, og selv beskriver hun det nesten som et lite mirakel at hun ikke har kjørt utfor.

Tøff start
Sent på 70-tallet kom en smugler fra utlandet til Norge for å selge narkotika. På denne turen møtte han også kjærligheten og noen år senere kom Aina Veronica til verden. Kjærligheten viste seg å ikke vare evig og Aina Veronica mistet kontakten med faren da hun var fem år gammel, og vokste opp alene med moren i Oslo. Barndommen beskrives som tøff og brutal da moren var rusmisbruker og ikke i stand til å ta vare på et barn.
– Oppveksten var preget av rus, vold omsorgssvikt. Vi var stadig på flyttefot og jeg har ikke tall på hvor mange steder jeg har bodd opp gjennom årene, forteller Aina Veronica.

Moren har Aina Veronica derimot ingen kontakt med lenger.
– Jeg må tenke på meg selv og jeg hverken orker eller klarer å ha noe mer med henne å gjøre, sier hun. Gjennom hele livet har Aina Veronica sett og erfart hvordan rusmidler ødelegger mennesker og i dag er hun er aktiv i organisasjonen «Barn av rusmissbrukere». Hun syntes det er viktig å være åpen og dele erfaringer og kunnskap, og ønsker også å bidra til at de med rusproblemer, samt pårørende, får et bedre tilbud om hjelp enn hva som finnes i dag.

Aina Veronica WEB (5)Ikke et offer
– Mitt mål er også å styrke vår posisjon i samfunnet som helt allminnelige mennesker, sier hun. Aina Veronica syntes nemlig ikke noe om å bli sett ned på eller synd på. Hun er klar på at til tross for sin oppvekst er hun ikke noe offer.
– Det jeg har gjennomgått har gjort meg til den jeg er i dag. Og jeg liker å være den jeg er. Å være tidligere barnevernsbarn er en styrke, og jeg er ikke et offer. Jeg har en sterk psyke og en unik realkompetanse som gjør at jeg ser livet fra et helt annet perspektiv enn andre. Jeg har opplevd så mye motstand at det som kan være livskrise for andre bare blir bagateller for meg.

Livet blir enklere da, konstaterer hun.

Les hele den sterke historien om Veronica i De Danseglades aprilnummer

Silje Viola Hansen

Les også