Dans.no


Freestyle Tiril (6)

Vil bli verdens beste

På forsiden akkurat nå

Når hun ikke danser, så tenker Tiril Waram (16) dans, drømmer om dans og planlegger dans. For jenta fra Fredrikstad, dreier egentlig hele livet seg om dans. Hjemme hos freestylestjerna på Slevik, er dette noe mamma Frøydis Warem bekrefter.
– Tiril har en passion for dans langt inni sjela. Hun kan ikke gå bortover gulvet her en gang uten å danse, ler hun.

Prestasjoner til gull
I fjor vant Tiril den prestisjefylte konkurransen «Disco Kid» i Blackpool i England, og ble kåret til «Dancer of the year». En konkurranse bare en annen nordmann har vunnet før. Dette var hennes store gjennombrudd som danser, og etterpå har hun vunnet nesten alt hun har deltatt på. Hele fem NM- gull danset hun seg også til i fjor, samt to gull og ett sølv i Eurodance 2013, også kjent som «Brean».
– 2013 var nesten et helt uvirkelig år for meg. Jeg gjorde det veldig bra da jeg var yngre som danser, men så har jeg en lang periode ikke nådd helt opp og ligget på 2. og 3. plasser. Så det var veldig overraskende, men utrolig deilig og endelig nå helt til topps, konstaterer Tiril.

Freestyle Tiril (13)Klar for NM
Egentlig så har hun ikke tid til å møte oss, denne sprudlende og danseglade freestylejenta. Hun er nemlig midt i oppkjøringen til årets norgesmesterskap, hvor gullpokalen selvsagt er målet.
– Jeg håper det skal gå bra. Jeg har trent veldig hardt og målretta den siste tiden, så jeg er iallefall veldig klar, stråler Tiril.

Oppslukt av dansen
Tiril bor nesten på dansestudioet «Elite Dance» i Fredrikstad. Det er der hun føler seg hjemme. På dansegulvet. To til tre timer hver eneste dag er det trening, og hun er ikke typen som tar seg en kveld på sofaen i stedet. Mamma Frøydis forteller at hun aldri har opplevd at datteren ikke vil på trening.
– Det har kanskje skjedd et par ganger at jeg faktisk har satt ned foten å bedt henne bli hjemme for å hvile, sier hun. Med tanke på at Tiril har danset siden hun var 3 år, sier jo dette litt.
– Jeg har aldri vært lei, og aldri tenkt at jeg vil slutte. Dansen er det viktigste i livet mitt. Den gir meg så utrolig mye, sier Tiril. (Dansefoto: Magne Akvåg)

Les resten av artikkelen om Tiril i De Danseglades juninummer

 

Silje Viola Hansen

Les også