Dans.no


rbsm_77

West Coast Swing

På forsiden akkurat nå

West coast swing (WCS) er en partnerdans som kan minne litt om både boogie woogie og lindy hop. Når man danser WCS så kan det virke som om man har et elastisk bånd mellom mann og dame. Det er viktig at man ikke beveger seg for langt unna hverandre, siden damen i stor grad blir ført av hånden til mannen. Enten når man holder hånd, eller når hånden til mannen hviler på skulderbladet eller hofta til damen. På denne måten kan mannen føre damen akkurat der han vil, og er man fast nok i fisken, så er det vanskelig å misforstå hva partneren ønsker. Kommunikasjonen går rett og slett gjennom kroppen, og ikke gjennom munnen.

Gjør du et godt fotarbeid, så kan dansen se veldig elegant ut. Noen ganger kan dansen minne litt om den typiske “moonwalken” som Michael Jackson var kjent for.

Noen mønster i dansen inkluderer at danserne beveger seg fra hverandre, går rundt hverandre og holder begge hender samtidig. Man kan si at selve dansingen er lett å få til. Men å få det til å se bra og elegant ut er vanskelig.

Når man ser et profesjonelt par danse WCS for første gang, så ser det temmelig avansert ut. Det er det ofte også, men husk at man kan bygge videre på mange grunnturer, og dermed får dansen til å se fin og elegant ut. Det er bedre å kunne 3 turer skikkelig godt, enn å kunne 15 turer som blir halvveis gjennomført.

I Norge har WCS eksplodert de siste årene. Jeg tror årsaken til dette kan være at noen føler at både boogie woogie og lindy hop blir for intenst for noen. WCS danses ofte i roligere tempo, og dansen ofte til musikk som mange kjenner til. Dette kan f.eks være typisk listepop eller gamle kjent låter fra Michael Jackson.WCS ser for mange mer elgant ut enn andre danser. Dette kan være tiltrekkende for mange. Miljøet for WCS i utlandet er større enn i Norge, og det er derfor mange fra Norge som drar på kurs i England, USA og mange andre land for å hente mer kunnskap og for å bli kjent med andre dansere med samme lidenskap.

Tekst Vegard Bell
Foto: capitalcityweekly.com

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også